Jan Juc House

Nestled on a ridge in Jan Juc this home was designed to not only take in the wonderful views but the northerly aspect makes the most of the winter sun.

The owners have found this house to be very comfortable year round, with doubleglazed windows to retain the warmth in winter and the southerly windows and doors to let the cooling summer breeze flow through the house during the summer months, the owners were vary aware of the energy used in such a house but with the siting being so successful having solar hotwater and low energy hydronic floor and panel heating they have been able to keep there energy use very reasonable. The use of full height windows to capture the sensational views to the ocean and the hilite windows adds to the openness and light to the main living areas and to reduce the energy use.